motorcrossnieuws.com-logo

STB Racing Team rijder Michael RamBoon zegeviert tijdens MON noord Oost te Lelystad.

Zondag 09-06 stond de 4e wedstrijd MON Noord/ Oost op het programma met aan de start in de 65cc grote wielen klasse STB Racing Team rijder Michael Boon. De training verliep goed voor de kleine man uit Ureterp en reed soepel en snel zijn rondjes op dit toch lastige harde circuit. De organiserende vereniging "MC -Flevoland"had zich géén enkele moeite bespaard en ondanks dat op zaterdag het circuit open was voor trainingen lag het circuit er gewoon super goed bij voor de wedstrijden van zondag.

 

Michael trok voor de 1e manche een redelijk goed lootje en mocht als 7e oprijden naar het starthek, de start was niet echt geweldig goed want de koppeling pakte niet helemaal goed waardoor Michael moeite had om niet vooruit te rijden, hierdoor kwam Michael in de middenmoot uit de 1e bocht maar lag na de 1e doorkomst al weer op de 5e plaats na 3 ronden had Michael de 3e plaats ingenomen en zette vol druk op de 2e man, toch zette Michael niet goed door (toch nog iets tussen de oren??) en finishte op zeer korte afstand van de 2e man op de 3e plaats.

De 2e manche Michael had er weer super veel zin in en stond weer aardig te springen , de koppeling was inmiddels iets aangepast en dit was duidelijk te merken kopstart!! in de 1e bocht werd Michael door een rijder die uit de binnenbocht kwam naar buiten gedrongen en hierdoor verloor Michael 3 plaatsen, de nr's 2, 3 en 4 (Michael) reden kort achter elkaar snelle ronden de 2e man maakte in de 3e ronde een fout en ging onderuit hierdoor schoof Michael een plaatsje op, dat het toch moeilijk inhalen was op dit circuit met eigenlijk maar 1 ideale lijn bewees Michael in de volgende rondes, keer op keer probeerde Michael van alles om de 2e man in te halen en keer op keer mislukte dit net, in de 6e ronde lukte dit wel en direct reed Michael naar een flinke voor sprong en finishte deze manche op de 2e plaats.

Doordat de coureur die beide manches won een startlicentie heeft reed deze buiten mededinging mee en hierdoor werd Michael de officiele dagwinnaar in deze klasse.
Michael heeft weer een fantastische wedstrijd laten zien met zeer sportief en vol strijdende manches.