motorcrossnieuws.com-logo

Michael Boon pakt dagoverwinning en tweede plaats in de eindstand in Marum.

STB Racing rijder Michael Boon (RamBoon) doet goede zaken in finale clubwedstrijd MCMO Marum en pakt dagoverwinning en 2e plaats in clubkampioenschap! Woensdag 19-06-2013 stond de 2e en tevens laatste (finale) clubwedstrijd van de MCMO te Marum op het programma, Nadat Michael in de 1e wedstrijd pech had gehad stond Michael in de tussenstand op de 3e plaats in het Kampioenschap.

 

Michael had er heel veel zin in en het warme broeierige weer deert de kleine man uit Ureterp amper tot niets want met de conditie en mentaliteit zit het zeker goed bij Michael.
1e manche bam Holeshot! in de 2e ronde maakte Michael even een foutje in de 1e bocht en werd ingehaald, direct zette Michael de druk er weer vol op wat resulteerde in een zenuwachtige koploper die dus door deze druk in de fout ging en er even bij ging liggen daarna reed Michael aan kop en reed een bekeken tempo in de laatste 2 ronde kwam dezelfde rijder weer opzetten maar Michael schroefde het tempo iets omhoog en deze rijder had géén kans om Michael echt daadwerkelijk aan te vallen, Michael finishte deze manche dus ook als 1e.

de 2e manche: Bam Bam weer holeshot, ook nu werd Michael in de 2e ronde ingehaald en deze rijder reed in de volgende 2 ronden behoorlijk weg, daarna kon Michael zijn tempo toch weer oppakken maar kon niet meer bedreigend in de buurt van deze rijder komen. Michael finishte deze manche als 2e.

de 3e manche: Bam Bam Bam weer holeshot!!!! en in deze manche reed Michael een goed tempo waardoor de rest van de rijders wel bij konden blijven maar géén kans hadden om daadwerkelijk aan te vallen, deze manche was van Michael tactisch en bekeken een super manche kwamen de anderen te dichtbij zette Michael weer even aan maar niet zo dat hij risicovol reed maar zeer bekeken finishte op de 1e plaats.

door deze resultaten werd Michael in totaal 2e in het kampioenschap maar zette de 1e man wel even flink onder druk en liet tevens zien ook wedstrijden te kunnen winnen met tactisch spel en goed nadenkend rijden.