motorcrossnieuws.com-logo

Nat pak in Bilstain voor het STB Racing Team.

Bilstain is een van de mooie circuits dat het Belgisch Kampioenschap rijk is. Vorig weekend was dit het strijdtoneel waar slechts één rijder van het STB Racing Team aan de start stond. Riny van Nieuwenhuizen probeerde de eer van het team hoog te houden. Jérôme Veys en Michel van Dijk reden door omstandigheden niet mee, maar waren wel aanwezig ondanks de regenval, om hun teamgenoot van de nodige tips en tricks te voorzien.

 

De vrije training op zaterdag werd goed benut om het technische en soms verraderlijke circuit te verkennen. Tijdens de eerste manche was het hoge tempo in de groep redelijk goed te volgen. Riny had een goede start en lag een aantal ronden op een vijftiende plaats. Na acht ronden bleek een achterwiel niet meer helemaal te doen wat hij zou moeten doen en viel de Suzuki rijder uit met een kapot wiel.

De halve finale ging ook niet geheel naar wens. Door de aanhoudende regen was de baan glad en glibberig. Van Nieuwenhuizen kwam twee keer ten val. Directe plaatsing voor de finale was verkeken dus moest hij de herkansing rijden. Hier ging het prima en pakte hij de zesde plaats, genoeg om in de finale te mogen deelnemen.

In de finale had de Drontenaar een slechte start waardoor vele kostbare plaatsen verloren gingen. Toch wist hij in het volle en zware deelnemersveld nog wat plaatsen goed te maken en finishte hij kletsnat als 29e. Van Nieuwenhuizen was tevreden met het resultaat en kijkt uit naar meer.

Dit weekend rijdt het STB Racing Team op het circuit in Spa Francorchamps voor de derde ronde van het Belgisch Kampioenschap.

Door: Supermotonieuws.com

Foto: Fabrice Denoz, www.fun-pictures.be