motorcrossnieuws.com-logo

STB Racing Team rijder Michael Boon doet weer goede zaken bij DMX Noord Veendam.

Op zondag 30 Juni stond de laatste DMX Noord wedstrijd vóór de zomerstop te Veendam op het programma.Aan de start in de 65cc grote wielen stond Michael Boon weer aan de start met zoals altijd héél veel zin en strijdlust te springen om te mogen rijden. De training ging goed op het vernieuwde circuit van de MC Veendam waar Michael nu voor het eerst op reed, In de tijdtraining had Michael er voor gezorgd dat hij alle ruimte had om zijn snelle rondetijden neer te zetten en dit resulteerde in een prima 2e tijd.

 

De 1e manche: Michael mocht als 2e rijder zijn plekje achter het starthek uitzoeken, de start zelf verliep niet goed want Michael trok direct op het starthek zijn motor dwars en verloor hierdoor kostbare meters, Als 9e kwam Michael de 1e bocht in, direct in de 1e bochtenreeks en de lange tafel sprong Michael naar de 2e positie, in de 1e ronde werd Michael nog 1 keer ingehaald en Michael kon het tempo van de 1e 2 mannen niet volgen, Michael reed verder een keurige stabiele manche en finishte op de 3e plaats.

Michael zelf was absoluut niet tevreden en was bezweet en boos over deze manche want het was werken ipv dat de motor voor hem werkte en de bochten liepen niet goed vertelde Michael.
daar werd nog over gepraat en sommige bochten even flink bekeken en besproken.

De 2e manche. een betere start en als 2e de 1e bocht in hier werd Michael naar buiten gedwongen en werd ingehaald.

Als 3e door de 1e ronde, in de 2e ronde maakte de rijder die op dat moment op de 2e plaats lag een fout en ging onderuit.

Michael lag 2e en had een redelijk tempo de rijder die gevallen was was sneller maar had veel achterstand en dit kon Michael wel aan, maar helaas sloeg voor Michael in de 1 na laatste ronde het noodlot toe even te voorzichtig een bocht in en bam daar lag de kleine man, hier werd wel van geprofiteerd en lag Michael weer 3e, deze plaats behield Michael wel gemakkelijk en finishte dus ook deze 2e manche op een keurige 3e plaats.

Totaal in het dagklassement eindige Michael op de 3e plaats en dit is toch een zeer keurige uitslag ook omdat Veendam niet één van zijn gelukkigste circuits is.