motorcrossnieuws.com-logo

Michael Boon pakt opnieuw dagzege MON Noord Oost

Afgelopen zondag 14-07-2013 stond de 5e MON Noord oost wedstrijd te Rutten op het programma. Zaterdag vertrokken want de organiserende club MAB Texel organiseerde het hele weekend dus kon er ook op zaterdag getraind worden en werd deze dag afgesloten met 1 wedstrijd manche voor de fun, een mooie training met start dus! Hier liet STB Racing Team rijder Michael al zien dat hij er zin in had en zich thuis voelde op het harde circuit van MC NOP te rutten, Michael won dit wedstrijdje in zijn klasse en bleef zelfs velen van de 85cc voor.

 

Sávonds was het tijd voor ontspanning en spel met voetballen en spelen met al zijn maatjes op het rennerskwartier, hierna was het rond 121:30 uur toch tijd om te gaan slapen want de volgende dag moest het gaan gebeuren.

Zondag de dag van de wedstrijd, Michael had goed geslapen en was er om 09:00 uur al weer helemaal klaar voor en dan duurt het nog lang tot het begin van de training want die begon pas om 10:45 uur en dat duurt voor onze RamBoon te lang dus die stond al weer geruime tijd te springen om te mogen rijden!

De training verliep goed en Michael zette de trend van de vorige dag verder door er lustig op los te knallen, er is bij de MON géén tijdtrainig dus er zijn géén rondetijden van de training.

De 1e manche, Michael trok nummer 4 voor de startopstelling en mocht als 2e oprijden naar het starthek, de start was goed en Michael dook als 2e de 1e bocht in Michael haalde de 1e man in maar werd door een andere rijder binnendoor weer ingehaald, rijdend op de 2e plaats probeerde Michael alles om de 1e man in te halen maar dit lukte niet vooral in de laatste paar rondes was duidelijk dat Michael de snellere rijder was maar duidelijk werd afgehouden om te inhalen wat toch al niet zo heel gemakkelijk is op dit circuit, Michael finishte dus op de 2e plaats vlak achter de 1e man en vlak voor de nr 3 die toch zeer dichtbij gekomen was.

De 2e manche: een slechte start maar door zeer goed doorzetten in de 1e en 2e bocht aan de leiding gekomen nu zat weer de zelfde rijder als de 1e manche vlak achter Michael en deze 2 mannen maakten er een geweldige strijd van, ronde na ronde vlak achter elkaar op het scherpst van de snede maar toch zeer sportief rijdend vochten de 2 mannen om de 1e positie, Michael liet zich niet van de wijs brengen en bleef de koppositie behouden tot aan de finish en won dus de 2e manche met vlak achter hem de 2e man.

Intussen hadden ze de winnaar van de 1e manche in de laatste ronde ook nog op een ronde gezet dus een zeer puike prestatie van deze twee toppers.

Door de 2e plaats van de 1e manche en de 1e plaats van de 2e manche mocht Michael wederom het hoogste treedje van het podium beklimmen.

Wij hebben samen met velen in het publiek weer genoten van RamBoon zijn rijden, zijn style, zijn inzicht en mooie lijnen voor iedereen een aanrader om deze kleine “grote” man te komen bewonderen op de wedstrijden!!!!