motorcrossnieuws.com-logo

Michael Boon zet uitstekende prestatie neer in Veendam

Michael Boon uit het STB Racing Team moest zondag 01-09 aantreden voor de wedstrijd van de MON noord oost te Veendam. Ondanks dat MC Veendam een prachtig circuit heeft levert dit circuit voor Michael toch altijd de nodige stress op dit komt mede doordat Michael al verschillende keren tijdens de wedstrijden hier gereden er keihard af gegaan is met de nodige pijn als gevolg.

Maar deze zondag kwamen we er achter dat er in het hoofd van Michael nog meer speeld dan zijn eigen pijn, dit was informatie die door Michael nu eindelijk naar buiten werd gebracht naar ons (ouders) toe.
Nu wij weten wat de kleine RamBoon in zijn hoofd dwars zit kunnen we hier mee aan de slag om dit te verwerken en ook op deze dag zelf hebben we veel met Michael gepraat.

Omdat de motor van Michael net helemaal was gereviseerd en we nog niet hadden kunnen inrijden op een circuit moest Michael de motor eerst nog even een paar ronden inrijden en dan mocht tijdens de training het gas open, de training ging goed en Michael liet zien dat hij er ondanks alles toch veel zin in had.

De 1e manche: een goede start en als 3e de 1e bocht in, in de 1e ronde ging de op dat moment rijder van de 2e plaats even onderuit en kon Michael 2 ronden op deze 2e plaats blijven rijden daarna werd Michael weer ingehaald en lag weer op de 3e plaats, de mannen op de 1e en 2e plaats kon Michael niet bij houden en deze liepen ver weg, Michael reed goed geconcentreerd deze manche uit en finishte op de 3e plaats.

Tussen de manches door weer veel met Michael gepraat en verteld dat hij zich hier echt niet over de kop hoefde te rijden maar gewoon lekker moest proberen te rijden en zijn concentratie volhouden, resultaat is niet belangrijk op dit moment.

De 2e manche: Michael stond toch iets meer ontspannen aan de start, weer een goede start en als 2e de 1e bocht in, in deze bocht ingehaald en liggend op de 3 plaats reed Michael deze manche goed uit zonder de kleine foutjes van de 1e manche en met de gepaste snelheid en concentratie finishte Michael ook deze manche op een keurige 3e plaats.

Ook in het dag totaal was Michael 3e en kan weer een podium plaats op zijn palmares bijschrijven.

Nu we weten wat er Michael zijn hoofd speelt tijdens het rijden op dit circuit kunnen we hiermee aan de gang en kunnen we misschien zijn angst er uit krijgen, maar ondanks dit was dit weer een uitstekende wedstrijd van Michael, Super gedaan vriend.