motorcrossnieuws.com-logo

STB Racing Team-MX Scouting rijder Michael Boon pakt dagzege MON Vledderveen

Afgelopen weekend zou een druk mx weekend worden voor de fam. Boon, Zaterdag stonde de MON Noord Oost te vledderveen op het programma en zondag de “GP” DMX Noord van Marum. Michael had in allebei héél veel zin want bij de MON moet hij zijn 1e plaats in de tussenstand verdedigen en Marum is zijn thuis circuit en bij de DMX moet Michael veel punten inlopen op de top omdat Michael een wedstrijd heeft gemist.

 

Zaterdag Mon Vledderveen.

Vrijdagavond aangekomen en toen was er al heel veel water gevallen maar het circuit lag er goed bij en kon zelfs nog een beetje water hebben.

Tijdens de training liet Michael zien er zin in te hebben en dat gladde modderige banen hem wel liggen (lekker spelen in de modder vinden jongens toch altijd leuk :P )

Helaas viel het deelnemers aantal echt flink tegen,

waardoor de 50cc 65 klein en grote wielen samen reed en iedereen in de prijzen viel, Michael zijn directe concurrenten waren er wel dus moest vol aan de bak.

De 1e manche: een hele slechte start als allerlaatste de 1e bocht in maar direct orde op zaken stellend haalde hij in de 1e bocht en 1e schans bijna iedereen in en schoot op de 2e plaats de 2e bocht in, 3 ronden lang viel Michael aan op de leider in de wedstrijd maar Michael kwam er niet langs, Michael maakte zelf even een foutje en verloor 30 meter hierdoor was de druk er af en Michael kon op dat moment ook géén vuist meer maken om aan te vallen, deze manche finishte Michael op de 2e plaats.

De 2e manche: Nu was de start super en met een holeshot kwam Michael de bocht uit, de 2e man zette druk op Michael maar kon géén vuist maken om in te halen na 3 ronden reed Michael een stukje weg en reed subliem deze manche uit en finishte op de 1e plaats.

Door de 2e plaats en de 1e plaats werd Michael met hetzelfde aantal punten dan de 2e man dagwinnaar omdat de uitslag van de 2e manche de doorslag geeft.

Na de prijsuitreiking alles opgepakt en richting Marum gereden, daar was net de 3uurs brommercross afgelopen en was dus nog gezellig druk.

Alles weer opgezet en de prijsuitreiking brommercross bijgewoond daarna konden we eten en genieten van de nog mooie dag. Na het eten hebben we een rondje baanverkenning gelopen en aangezien het s’middags in Marum flink had geregend was de baan ook zeer vochtig, het circuit was inmiddels door de MCMO al weer helemaal vlak getrokken zodat als het nog ging regenen het water er zo veel mogelijk af kon lopen.

Sávonds waren er nog wel een paar buitjes maar die waren niet van belang, helaas begon het zondagmorgen vanaf ongeveer 6 uur stevig te regenen en dit hield dus niet meer op en de baan kon ondanks het harde werken van de organisatie dit niet meer aan en veranderde in een zwembad.

Om Kwart voor elf besloten de organisatie en de wedstrijdleiding dan ook dat het onverantwoord was om te rijden en werd de wedstrijd afgelast.

Michael had zich ondertussen al helemaal opgeladen en

de baan nog een keer gelopen en vond het geweldig mooi en zijn teleurstelling was dan ook zeer groot toen deze beslissing genomen werd.

Wel werd de datum van de wedstrijd naar 6 oktober gezet zodat Michael nog de kans krijgt op dit mooie circuit.