motorcrossnieuws.com-logo

All Round Boetoe weekend prooi voor Michael Boon.

Afgelopen Weekend stond voor STB Racing Team rijder Michael Boon (RamBoon) het All Round Boetoe Weekend van de MC Flying Boetoe op het programma. Op zaterdag was er een tellende MON Noord Oost motorcrosswedstrijd en op zondag een zandbaan wedstrijd. Helaas viel deze wedstrijd op Joure samen met een tellende wedstrijd van de DMX Noord te Vledderveen waardoor de deelname dus verdeeld was over deze 2 wedstrijden en Michael dus weer een wedstrijd van de DMX Noord moest missen.

 

Tijdens de wedstrijd van de MON Noord Oost werd besloten om de 65cc grote wielen samen te voegen met de 85cc grote en kleine wielen! Michael vnd dit prachtig want zo kon hij en de hele baan rijden en zich meten met zijn maatjes in de 85cc.

De training ging erg goed en Michael kon het tempo van de snelle mannen van de 85cc goed volgen, na een keer in een bocht onderuit te zijn gegaan pakte Michael het tempo ook direct weer op en sloot de training met een goed gevoel af.

De 1e manche: Michael trok een slecht nummer voor de start en liet zich ook nog eens in de verdukking rijden bij het oprijden naar het starthek hierdoor had Michael een heel wel heel erg slecht startplek verkregen en de start was dan ook slecht te noemen.

In zijn haast om de plekken goed te maken ging Michael direct in de 1e ronde ook nog eens hard voorover eraf na een schans en reed weer als 1 van de laatsten weg, nu was het vuur echt onstoken en Michael zette er direct weer een super tempo in en reed in de 2e ronde al weer op de 16 plaats algemeen!

Ronde na ronde knokte Michael heel veel van zijn concurrenten van de 85cc voorbij en eindigde uiteindelijk op de 8 plaats algemeen en zette tussen door ook nog even de 2e man van de 65cc op een ronde achterstand.

Daar Michael zichzelf nu van een betere startpositie had voorzien voor de 2e manche had hij alle vertrouwen om in de 2e manche nog verder van voren te kunnen rijden bij de 85cc.

Helaas was er door de andere 65cc grote wielen rijders geklaagd dat het veel te zwaar was voor hun en dat ze graag naar de verkorte baan wilden om daar samen met de mini’s de 50cc en de 65cc kleine wielen hun 2e manche te rijden, helaas liet Michael zich ompraten en stemde Michael toe om dat te gaan doen, in een eerder gesprek met één van de ouders van een collega rijder hadden we al gezegd dat dit nog gevaarlijker was omdat er ook Piwi’s mee reden maar hun zin werd toch doorgezet zelfs met een leugen naar de wedstrijdleiding toe.

De 2e manche: Michael was kwaad en ondanks dat papa had gezegd dat de 65cc grote wielen een verkenningsronde moesten rijden om te zien waar de baan dan afgesneden werd werd ook dit weggewoven en moesten ze gelijk van start.

Michael had nu inderdaad weer een goede start en vertrok van kop af, helaas verkeek Michael zich dus op de plaats waar de baan werd afgesneden en kon niet meer zo hard remmen in een poging de bocht toch nog te halen gleed het voorwiel weg zo een sloot in.

Snel had Michael de motor weer overeind en ging er achter aan in de 2e ronde reed Michael weer op kop en sprong hij over een schans bijna bovenop een piwi, Michael had hem nooit kunnen zien en het snelheids verschil was véél te groot, Gelukkig kon Michael op het nippertje de kleine rijder ontwijken en liep dit goed af, hierna liet Michael het tempo iets zakken vooral op de schansen af waar hij niet kon zien wat er achter gebeurde, in de 3e ronde ging Michael in een bocht nog weer onderuit en kreeg niet snel de motor omhoog, weer reed Michael op de 2e plaats en weer zette Michael de achtervolging in na 2 ronden had Michael dit ook weer recht gezet en finishte toch nog met een ruime voorsprong op de 1e plaats.

In het dagtotaal eindigde Michael met 2 manche overwinningen op de 1e plaats.

Toch was Michael zelf niet tevreden en dan vooral niet omdat hij zelf had ingestemd om dan toch maar de kleine baan te gaan rijden!!

Zondag waren er de zandbaan races, dit was voor Michael helemaal nieuw en Michael heeft ook nog nooit een grasbaan wedstrijd gereden dus Michael was in het begin toch wel aardig gespannen na de trainingen was de spanning weg en werd er met 4 klinkende serie overwinningen ook de dagoverwinning mee naar huis genomen.

Al met al een heel goed weekend met 2 bekers en 2 mooie witte rozen op zak voor mama.