motorcrossnieuws.com-logo

Zware ONK in Valkenswaard voor het STB Racing Team.

Afgelopen weekend werd de laatste ONK Supermoto van het seizoen verreden. Jerome Veys was er ook weer bij na zijn polsblessure ondanks dat hij er toch nog wel wat last van had. Er was een mooi circuit aangelegd in Valkenswaard met een mooi stuk offroad.

 

Tijdens de kwalificatie training probeer Jerome ronde na ronde zijn tijd scherper te stellen en uiteindelijk wist hij een 18e tijd neer te zetten.

Jerome wist in de eerste manche een goede start te pakken en kan goed aanhaken bij zijn voorgangers. Jerome reed een sterke eerste manche en wist als tiende over de finish te komen.

In de tweede manche veremde Jerome zich waardoor hij rechtdoorschoot en 2 rijders passeerde. Jerome liet deze rijders weer passeren zodat hij geen profijt zou hebben hiervan. Toch besloot de wedstrijdleiding om hem een DQ te geven voor het afsnijden van de baan. Helaas kom Jerome hierdoor niet tot scoren in de tweede manche.

Riny zat er tijdens de kwalificatie niet lekker op en kreeg geen grip in de banden waardoor er weinig vertrouwen was. Helaas was zijn kwalificatietijd niet goed genoeg voor de A groep en moest hij in de B groep starten.

De start in de eerste manche was goed en op het offroad wist de Suzuki rijder veel winst te boeken. Als vierde kwam hij over de finish

In de tweede manche was de start goed en als derde dook hij de bocht in lange tijd wist hij dit vol te houden todat hij op het offroad onderuit ging en terug zakte naar een 16e plaats. Hij wist nog wel een aantal plaatsen op te schuiven en werd uiteindelijke tiende.

Door: Supermotonieuws.com
Foto: Cindy Messelier