motorcrossnieuws.com-logo

Michael Boon 3e plaats tijdens laatste DMX Noord te Marum

Zondag 6 okt was de verplaatste DMX Noord wedstrijd te Marum aan de beurt, doordat deze wedstrijd verplaatst was was dit nu de laatste wedstrijd van de DMX Noord competitie. Net als altijd had de MCMO Marum er alles weer aan gedaan om het circuit GP waardig te krijgen en ook deze keer was dat weer super gelukt.

 

STB Racing Team rijder Michael Boon was deze zondag niet in zijn goede doen was wat chagerijnig en “De Pit” zat er nog niet echt in, toch zette Michael in zijn tijdtraining een keurige 2e tijd op de klokken en dat was voor Michael een goede training.

De 1e manche: Michael had een goede start en dook op de 2e plaats de 1e bocht in in de 2e bocht werd Michael terugverwezen naar de 3e plaats en 2 ronden lang kon Michael deze 3e plaats vast houden en werd toen naar de 4e plaats verwezen, Michael ging niet lekker rond waren de 1e paar ronden goed, daarna was Michael te veel aan het werk om de motor daar te krijgen waar hij wou ipv soepel rijden hierdoor ging het tempo ook drastisch naar beneden en liepen de 1e 3 man van hem weg.

Michael finishte deze manche op een 4e plaats.

De 2e manche: Michael had na de peptalk er weer zin in en wou het nu beter doen, de Holeshot werd gerealiseerd dus het begin was er, in de 2e ronde werd Michael ingehaald en lag 2e in de 3e ronde maakte Michael een foutje bij het inhalen van een achterbllijver en wer weer ingehaald en lag nu op de 3e plaats, intussen was het gat naar de 4e man al vrij groot geworden dus Michael kon er frank en vrij achter aan, maar weer kwam de klad er een beetje in en werden er weer regelmatig kleine foutjes gemaakt daardoor verloor Michael de aansluiting met de 2e man en finishte op de 3e plaats.

In het dagtotaal eindigde Michael op de 3e plaats.

Resultaat van de dag was goed conclusie van vandaag was dat deze dag niet Michael zijn dag was maar ondanks een slechte dag toch GOED gereden.

Door dit resultaat eindigd Michael in het DMX Noord kampioenschap met 2 gemiste wedstrijden nog op een keurige 5e plaats.