motorcrossnieuws.com-logo

Podium plaats voor het STB Racing Team tijdens supercross in Zuidbroek

Het STB Racing Team was tijdens de Supercross in Zuidbroek met drie rijders vertegenwoordigt. Michael Boon, Glen Hoogkamer en Jessy Neeleman gingen tot het uiterste en streden voor de podium plaatsen. Op vrijdag moesten Glen en Michael aan de bak. De beide rijders hadden op donderdag al drie trainingssessies afgewerkt en het circuit verkent.

 

Michael Boon beet het spits af met zijn KTM 65cc. De kleine Ramboon kwam met de start iets in het gedrang te zitten maar knokte zich goed naar voren. Naar mate de wedstrijd vorderde kwam de kleine man uit Ureterp steeds beter in zijn ritme en kwam al vrij snel uit op een mooie derde plaats. Met nog 1 ronde te gaan kwam hij niet helemaal goed uit op een bult waardoor Michael het tempo liet zakken. Na het vallen van de finishvlag stpate Michael met de tranen in zijn ogen van zijn motor af en kon niet meer op zijn voeten staan van de pijn. Dus snel de EHBO post opgezocht en die adviseerde om even langs het ziekenhuis te gaan. Gelukkig was er niks gebroken maar wel een fikse kneuzing aan de beide enkels. Later bleek ook dat de achterveer van Michael zijn motor het begeven had door de harde klap. Michael zal het nu even iets rustiger aan gaan doen om weer volledig te kunnen herstellen en daarna zullen de trainingen weer hervat gaan worden door de rijder uit Ureterp.

Glen Hoogkamer had ook op donderdag al de nodige trainingsrondjes afgewerkt met zijn KTM 85cc kleine wielen en had er enorm zin in. Glen reed op de vrijdag samen met de 85cc grote wielen maar de beide klasse werden wel apart geklasseerd dus Glen was gebrand op een podiumplaats maar wilde wel zijn hoofd erbij houden. In de eerste manche pakte Glen een goede start en reed op kop van de 85cc kleine wielen. Glen wist deze eerste manche op een mooie eerste plaats te eindigen. Nog 1 manche te gaan en goed eindigen en een podiumplaats is een feit. Glen hielt het hoofd koel en wist ook in de tweede manche een goeie start te pakken. Ronde na ronde streed Glen voor wat hij waard was op het tocg wel pittige supercross circuit van Zuidbroek. Glen woist in deze tweede manche ook als eerste over de finish te komen. In het dagklassement eindigde Glen op een zeer verdienstelijke eerste plaats.

Jessy Neeleman kwam op de zaterdag en zondag uit in de SX2 cup klasse met zijn Kawasaki 250cc viertakt. Jessy had nog niet de mogelijkheid gehad om indoor te trainen dus bouwde de training op zaterdag rustig op. In de eerste serie vocht Jessy voor wat hij waard was om een plaats te veroveren in de halve finale. En dat lukte want hij werd vierde en ging rechtstreeks door naar de halve finale. In de halve finale zat Jessy in een moeilijke serie en moest dus vol aan de bak. Ronde na ronde was de Kawasaki rijder in gevecht en werd uiteindelijk vijfde wat het toegang gaf tot de finale. In de finale moest het dan gaan gebeuren. Jessy moest helaas genoegen nemen met een twaalfde plaats.

Vol goede moed begon Jessy op zondag morgen aan zijn eerste manche. Jessy wist een goede start te pakken en ging gelijk vol in de aanval. Als derde wist Jessy over de finish te komen en hij plaatste zicht rechtstreeks voor de grote finale. Ook in deze finale zou het weer een zware klus gaan worden om in de voorste gelederen te kunnen eindigen. Maar Jessy is een doorzetter en gaf alles. Hij wist het tempo hoog te houden en wist goed aan te haken bij de concurentie en werd als achste afgevlagd.

Het Team kan terug kijken op een geslaagde eerste supercross wedstrijd van het seizoen met een overwinning voor Glen Hoogkamer en twee finale plaatsen voor Jessy Neeleman. Michael Boon zal nu gaan herstellen van zijn blessure zodat hij binnenkort weer de trainingen kan hervatten.

Door: Motorcrossnieuws.com